Câini

Aici vei găsi informații despre câini utile despre viața și conviețuirea alături de un companion pufos, dar și ultimele noutăți despre îngrijirea acestora. Citește mai mult

9 min

Kerry Blue Terrier

Kerry Blue Terrier este un câine de vânătoare și de pază recunoscut de FCI. În Irlanda, țara sa natală, a fost folosit cu succes pentru vânătoarea de vidre și bursuci timp de mulți ani. Cu toate acestea, nu este doar un partener hotărât pentru vânători, ci și un câine de familie iubitor.

9 min

Podenco Canario

Podenco Canario, un câine plin de viață, asemănător cu un ogar, își are originile în Insulele Canare. Fiind un câine de vânătoare zvelt, cu un instinct de vânătoare puternic, este foarte răspândit în Spania. Această rasă se găsește de obicei și în alte țări, în adăposturi pentru animale sau în centre de salvare.

11 min

Waller

Waller este o rasă tânără de câine de turmă german din Westerwald. Deoarece rasa nu este încă recunoscută de FCI, primul Club pentru Waller din Germania controlează această rasă neconvențională. Află mai multe despre simpaticii patrupezi din articolul nostru.

5 min

Ce înseamnă când visezi un câine? Află interpretările

O călătorie în spațiu într-o cadă de baie zburătoare sau o plimbare alături de câinele tău în vis - orice se poate întâmpla în somn, de la obișnuit la ciudat. Dacă ai visat recent despre câinele tău, acest lucru poate avea semnificații diferite în funcție de scenariu. Află tot ce trebuie să știi despre simbolul câineluiîn vis și interpretarea acestor vise.

4 min

Pot câinii să viseze?

Probabil că ai mai observat acest fenomen: câinii dau din labe, își mișcă coada și urlă încet în somn. Acest lucru ne face să ne întrebăm: pot câinii să viseze?

8 min

Pot câinii să mănânce oase?

Unii câini primesc în mor regulat de la părinții lor câte un os gustos. Dar au voie câinii să mănânce oase și sunt acestea chiar atât de bune pentru ei pe cât cred mulți? În articolul următor vei afla care sunt beneficiile și riscurile hrănirii cu oase și ce ar trebui să iei în considerare atunci când alegi oasele potrivite.

4 min

Pot câinii să mănânce căpșuni?

Sunt mici, roșii și aromate: căpșunile. Adevărate bombe de vitamine, ele sunt un veritabil „superaliment" pentru noi, oamenii. Nici măcar prietenii noștri cu patru picioare nu pot rezista răsfățului dulce. Dar au voie câinii să mănânce căpșuni?

5 min

Pot câinii să mănânce banane?

Bananele sunt un adevărat deliciu pentru mulți câini. Dar sunt la fel de sănătoase pentru câini precum pentru oameni și când ar fi mai bine să renunți la acest fruct? În articolul nostru vei găsi cele mai importante informații cu privire la întrebarea: „Au voie câinii să mănânce banane?".

8 min

Câine agresiv: sfaturi privind dresajul

Există câini care mârâie, latră, își arată dinții și chiar mușcă. Un câine agresiv poate pune la încercare traiul dintre câine și om. În acest articol vom răspude unor întrebări precum de ce unii câini devin agresivi și alții nu? Și ce poți face să previi comportamentul agresiv?

9 min

Socializarea puilor de câine: ce înseamnă și cum se desfășoară?

Un pui de câine se mută în noua sa casă la vârsta de aproximativ opt săptămâni. El se află în mijlocul fazei de socializare în acest moment. Acum depinde de tine să ghidezi tânărul câine pe drumul său spre a deveni un adult relaxat și atent. Dar cum se face asta corect? În acest articol am făcut un sumar al celor mai importante aspecte despre acest subiect.

4 min

Pubertatea la câini: la ce să fii atent

Testarea constantă a limitelor și testarea autorității tale - bun venit la pubertatea câinelui tău! Dar nu îți fă griji: cu aceste sfaturi îți vei înțelege și educa mai bine blănosul în această perioadă dificilă și stresantă.

6 min

Insolația la câini

Vara îi atrage pe oameni și pe animale în aer liber. Însă este recomandată prudență în zilele foarte călduroase. Câinii pot face și ei insolație. Patrupezii mai în vârstă și supraponderali, animalele cu nasul scurt (brahicefale), cu părul gros sau cu părul lung și câinii cu probleme circulatorii sunt deosebit de expuși riscului. În principiu, însă, insolația poate afecta orice câine!

7 min

Anestezia la câini: procedură și riscuri

Anestezia nu a revoluționat doar medicina, ci și medicina veterinară. În prezent, este singura modalitate de a efectua operații majore pe animale. Cu toate acestea, anestezicele pot reprezenta un risc pentru sănătatea pacienților. Acest lucru este valabil și în cazul câinilor. De aceea este important să cunoști avantajele și dezavantajele anesteziei la câini.

6 min

Înotul pentru câini atletici

Înotul nu are doar scopul de a răcori câinele într-o vară călduroasă. Și forma fizică și încheieturile animalului beneficiază de exercițiile în apă – de-a lungul întregului an. Află de ce înotul îmbunătățește sănătatea câinilor supraponderali și bătrâni și cât de distractiv este. 

8 min

Top 10 accesorii de vară pentru câinele tău

Chiar dacă din titlu pare că îți vom prezenta accesorii luxurioase ale modei canine, nu vom face acest lucru, pentru că patrupedul tău atrage suficiente priviri chiar și așa. În schimb îți vom arăta accesorii de vară, care vor face viața câinelui mai plăcută decât este deja.

5 min

Câinii și bicicleta: ce trebuie să iei în considerare

Ce ar fi mai frumos decât o plimbare relaxantă cu bicicleta în natură? Poate o plimbare cu bicicleta împreună cu patrupedul! În acest articol îți vom arăta cum să obișnuiești câinele să alerge pe lângă bicicletă și la ce să fii atent atunci când îl iei cu tine la o plimbare.

12 min

Camping cu câinele

Indiferent că e vorba de camionetă, rulotă sau cort, un lucru este sigur: campingul este mai popular ca niciodată. Dar poți lua și câinele cu tine? Cum poți găsi locuri de campare care acceptă câini? Cum se transportă câinele în rulotă și unde doarme patrupedul în cort? Află tot ce trebuie să știi despre campingul cu un câine.

2 min

Transportul unui câine cu avionul: reguli și sfaturi utile

Fie că te muți în altă țară sau mergi într-un concediu mai lung într-o țară îndepărtată, câteodată nu ai cum să eviți transportul animalului de companie cu avionul. Un zbor înseamnă mereu stres pentru un animal, pentru că el trebuie să se obișnuiască cu un mediu nou și un climat necunoscut. Prin urmare, riscurile nu trebuie subestimate! Dar cu pregătirile corecte poți transporta un câine cu avionul în condiții suportabile pentru acesta.

7 min

Cantitatea corectă de hrană pentru puii de câine

Ai adoptat un puiuț de câine? Ce perioadă interesantă! Una dintre elementele de bază ale dezvoltării sănătoase a acestuia este o dietă corectă. Dar cât de multă hrană pentru câini ar trebui să mănânce un cățeluș? În acest articol îți vom oferi sfaturi privind cantitatea de hrană recomandată pentru pui și câini tineri.

9 min

Socializarea puilor de câine: ce înseamnă și cum se desfășoară?

Un pui de câine se mută în noua sa casă la vârsta de aproximativ opt săptămâni. El se află în mijlocul fazei de socializare în acest moment. Acum depinde de tine să ghidezi tânărul câine pe drumul său spre a deveni un adult relaxat și atent. Dar cum se face asta corect? În acest articol am făcut un sumar al celor mai importante aspecte despre acest subiect.

8 min

Vaccinarea câinelui

Nici nu se pune problema – vaccinarea câinelui protejează viața acestuia de boli infecțioase fatale. Dar ce vaccinuri ar trebui să aibă câinele? Ce se ascunde în spatele imunizării de bază a cățelului și cât de des trebuie făcut un rapel pentru a proteja câinele pentru restul vieții sale?

Cele mai utile articole
Câini Sănătatea și îngrijirea câinilor

Perioada de călduri la cățele

Perioada de călduri la cățele este perfect normală. Totuși, comportamentul ciudat al cățelei, petele enervante de pe noul covor sau frica de o sarcină nedorită sunt motive de îngrijorare pentru mulți proprietari de câini. Din acest articol, poți afla ce ar trebui să știi despre zilele de ciclu la cățele și cum puteți trece împreună peste ele fără stres

Câini Creșterea câinilor

Dragostea de câine: 10 semne că te iubește

Mă iubește câinele meu? Atunci când iubim pe cineva, vrem să știm dacă ne sunt împărtășite sentimentele. Vrem să putem să citim semnele prin care patrupezii ne arată că țin la noi la fel de mult cum ținem și noi la ei. Însă câinii au metode diferite față de oameni prin care își arăta dragostea. Ei nu pot spune „Te iubesc” în cuvinte. Dar ce înseamnă, de fapt, dragostea de câine? E mai ușor decât crezi să recunoști semnele afecțiunii lor. Pentru că fiecare avem abilitatea ascunsă de a înțelege limbajul iubiților noștri patrupezi.

Câini Rase de câini

Labrador Retriever

Ușor de dresat, prietenos cu oamenii și puternic: Câinii din rasa Labrador Retriever sunt de talie medie. Labradorul este considerat câinele de familie ideal, dar, în același timp, este un animal care are nevoie de multă stimulare fizică și mentală.

Ultimele articole
Câini Nutriția câinilor

Pot câinii să mănânce oase?

Unii câini primesc în mor regulat de la părinții lor câte un os gustos. Dar au voie câinii să mănânce oase și sunt acestea chiar atât de bune pentru ei pe cât cred mulți? În articolul următor vei afla care sunt beneficiile și riscurile hrănirii cu oase și ce ar trebui să iei în considerare atunci când alegi oasele potrivite.

Ghidul include informații despre diferențele de caracter dintre rasele de câini și despre tot ce presupune adopția unui cățel. Cum îl alegi? Sau poate te alege el pe tine? Care sunt cele mai îndrăgite rase de câini de familie? Cum te pregătești pentru venirea lui? Si cum să vă familiarizați unul cu celălalt înainte de a locui împreună? Cum îl întâmpini și care sunt lucrurile esențiale de care are nevoie pentru a se simți confortabil în noua sa casă?

Ghidul zooplus oferă sfaturi despre cum trebuie să te porți cu câinele și care este cel mai potrivit tip de dresaj pentru fiecare rasă în parte. Cum poți corecta comportamentul câinelui tău într-un mod pozitiv prin joacă? Ce nu poate lipsi din eduația puilor de câine sau a câinilor în creștere și adulți?  Cum e cel mai bine să reacționezi la comportamentul agresiv al câinelui, cum ar fi lătratul, mârâitul sau mușcatul?

Aici vei găsi sfaturi despre sănătatea și îngrijirea animalului. De asemenea, și informații despre primele semne și simptome ale bolilor comune și ce poți face pentru a îl proteja împotriva paraziților. Vom aborda subiecte precum reproducerea, dar și îngrijirea. Cât de des are trebui să-i fac baie câinelui, sa-l periez sau să-l tund? Îngrijirea câinelui include, de asemenea, și sfaturi de nutriție, despre hrana obișnuită a patrupedului și dietele specifice în caz de supraponderabilitate, intoleranță și alergii sau boli.

Nici subiectul călătorie și transport nu este ignorat. Cu cât timp înainte trebuie să planifici o călătorie în funcție de mijlocul de transport ales: mașină, tren, autobuz, avion? Ce mărime și greutate trebuie să aibă câinele pentru a putea călători împreună în cabină?

Bineînțeles că îți vom oferi răspunsuri și la întrebările importante de zi cu zi, cum ar fi jocurile și sportul. De cât de multă mișcare are nevoie prietenul tău patruped, ce activități preferă fiecare rasă în parte și care sunt cele mai noi idei și jucării? Ce lese sunt potrivite pentru jogging-ul cu câinii? De ce nu vrea câinele să se joace cu alți câini? Ce poți face dacă prietenului tău patruped îi este frică de alți câini? Cum se calculează vârsta câinelui în ani omenești?