Câini

Aici vei găsi informații despre câini utile despre viața și conviețuirea alături de un companion pufos, dar și ultimele noutăți despre îngrijirea acestora. Ghidul include informații despre diferențele de caracter dintre rasele de câini și despre tot ce presupune adopția unui cățel. Cum îl alegi? Sau poate te alege el pe tine? Care sunt cele mai îndrăgite rase de câini de familie? Cum te pregătești pentru venirea lui? Si cum să vă familiarizați unul cu celălalt înainte de a locui împreună? Cum îl întâmpini și care sunt lucrurile esențiale de care are nevoie pentru a se simți confortabil în noua sa casă? Citește mai mult

Rase de câini

Carolina Dog

Carolina dog este originar din SUA. Trăiește atât pe lângă oameni, cât și în sălbăticie, în mlaștinile din Carolina de Sud. Alte denumiri alternative pentru această rasă sunt: American Dingo, Dixie Dingo, North American Native Dog, Indian’s Dog, Indian’s Dog, Yellow Dog și (Old) Yeller.

8 min

Carolina Dog

Carolina dog este originar din SUA. Trăiește atât pe lângă oameni, cât și în sălbăticie, în mlaștinile din Carolina de Sud. Alte denumiri alternative pentru această rasă sunt: American Dingo, Dixie Dingo, North American Native Dog, Indian’s Dog, Indian’s Dog, Yellow Dog și (Old) Yeller.
9 min

Huntaway

Wenn der Neuseeländische Huntaway arbeitet, hört man es kilometerweit: Denn der Farmerhund treibt Viehherden mit lautem Gebell in die richtige Richtung.  Was diese besonderen Hunde noch ausmacht, erfahren Sie in unserem Rasseporträt.
7 min

Brac Italian

Bracul Italian este partenerul perfect pentru persoanele care iubesc natura și cărora le place să se plimbe prin păduri și pajiști. Fiind un pointer, este, de asemenea, un partener ideal pentru vânători. Fă cunoștință cu această veche rasă de câini și cu trăsăturile sale speciale în portretul din ghidul zooplus.
3 min

Momeală otrăvită: un pericol fatal pentru câini

Mulți părinți de animăluțe cunosc această situație: patrupedul găsește ceva comestibil în timpul unei plimbări și îl înghite. Dar dacă era ceva otrăvitor? Află cum poți recunoaște momeala otrăvitoare și cum să îți protejezi câinele de ea în articolul de mai jos.
10 min

Viața alături de câine și un bebeluș

Atunci când se anunță un copil în familie, prioritățile se schimbă. Până acum, câinele era în centrul atenției, dar în curând totul se va învârti în jurul nou-născutului. Noi îți vom arăta cum să acomodezi în mod optim câinele și bebelușul unul cu celălalt în timpul sarcinii, nașterii și în primele luni împreună.
7 min

Echipament de bază pentru câini: ce merită să cumperi

Bucuria este mare: ai adoptat un cățeluș! Dacă vrei să te asiguri că micuțul blănos se simte ca acasă încă din prima zi, ar trebui să pregătești din timp totul pentru noul venit. De cele mai multe ori, vei avea nevoie mai întâi câteva cumpărături. Așa că ți-am pregătit un ghid al echipamentului de bază pentru câini.
5 min

Au voie câinii să mănânce mere?

„An apple a day keeps the doctor away" este o zicală bine-cunoscută. Dar sunt merele la fel de sănătoase pentru câini cum sunt pentru oameni? În acest articol vei găsi cele mai importante informații cu privire la această întrebare.
7 min

Nutriția unui Saint Bernard

Câinii Saint Bernard sunt printre cei mai îndrăgiți câini de familie, mai ales după numeroasele apariții în filme și la televiziune. Având o înălțime la greabăn între 65 și 90 cm și o greutate de la 55 la 80 de kilograme, ei sunt și printre cele mai mari și grele rase de câini din lume. În trecut erau folosiți drept câini utilitari sau salvamontiști.
5 min

Nutriția unui Labrador Retriever

Hrănirea corectă a unui Labrador Retriever nu ar fi deloc o problemă dacă l-ai lăsa să decidă singur: tot ce contează este să fie o cantitate mare de mâncare. Pentru că Labradorul este una dintre acele rase care nu sunt tocmai pretențioase în ceea ce privește mâncarea lor. În acest articol îți vom spune cum să previi ca blănosul tău să mănânce prea mult, cum ar trebui să arate dieta corectă a Labrador Retrieverului și ce tipuri de hrană sunt cele mai potrivite pentru el. Labrador Retrieverul a fost folosit inițial ca un câine de aport la vânătoare. În prezent este considerat câinele ideal pentru familie, deoarece are un caracter bun și prietenos și îi place să fie în preajma oamenilor. Regimul câinelui este determinat și de cât de activ și cât de bătrân este acesta.
8 min

Câine agresiv: sfaturi privind dresajul

Există câini care mârâie, latră, își arată dinții și chiar mușcă. Un câine agresiv poate pune la încercare traiul dintre câine și om. În acest articol vom răspude unor întrebări precum de ce unii câini devin agresivi și alții nu? Și ce poți face să previi comportamentul agresiv?
9 min

Socializarea puilor de câine: ce înseamnă și cum se desfășoară?

Un pui de câine se mută în noua sa casă la vârsta de aproximativ opt săptămâni. El se află în mijlocul fazei de socializare în acest moment. Acum depinde de tine să ghidezi tânărul câine pe drumul său spre a deveni un adult relaxat și atent. Dar cum se face asta corect? În acest articol am făcut un sumar al celor mai importante aspecte despre acest subiect.

4 min

Pubertatea la câini: la ce să fii atent

Testarea constantă a limitelor și testarea autorității tale - bun venit la pubertatea câinelui tău! Dar nu îți fă griji: cu aceste sfaturi îți vei înțelege și educa mai bine blănosul în această perioadă dificilă și stresantă.
5 min

Anaplasmoza la câini

Lunile calde de vară te îmbie să faci plimbări lungi în natură. Din păcate, s-ar putea ca patrupedul tău să aducă acasă o căpușă nedorită dintr-o astfel de excursie. Dacă observi că dintr-o dată e obosit sau face febră la câteva zile după ce a fost mușcat de o căpușă, s-ar putea ca temuta anaplasmoză să fie cauza. În acest articol îți vom spune tot ce trebuie să știi despre această boală.
5 min

Mastocitomul la câini

Ai descoperit o umflătură în timp ce îți mângâiai patrupedul? Nu o subestima. Pentru că un mastocitom la un câine are multe forme și necesită ajutorul veterinarului.
5 min

Cum îmi dau seama că patrupedul are dureri?

Oamenii de știință au dovedit de mult timp că, la fel ca noi, și câinii pot simți durerea intensă. Cu toate acestea nu ne dăm seama mereu din prima, pentru că ei nu își exprimă suferința prin sunete întotdeauna.
6 min

Înotul pentru câini atletici

Înotul nu are doar scopul de a răcori câinele într-o vară călduroasă. Și forma fizică și încheieturile animalului beneficiază de exercițiile în apă – de-a lungul întregului an. Află de ce înotul îmbunătățește sănătatea câinilor supraponderali și bătrâni și cât de distractiv este. 
8 min

Top 10 accesorii de vară pentru câinele tău

Chiar dacă din titlu pare că îți vom prezenta accesorii luxurioase ale modei canine, nu vom face acest lucru, pentru că patrupedul tău atrage suficiente priviri chiar și așa. În schimb îți vom arăta accesorii de vară, care vor face viața câinelui mai plăcută decât este deja.
5 min

Câinii și bicicleta: ce trebuie să iei în considerare

Ce ar fi mai frumos decât o plimbare relaxantă cu bicicleta în natură? Poate o plimbare cu bicicleta împreună cu patrupedul! În acest articol îți vom arăta cum să obișnuiești câinele să alerge pe lângă bicicletă și la ce să fii atent atunci când îl iei cu tine la o plimbare.
12 min

Camping cu câinele

Indiferent că e vorba de camionetă, rulotă sau cort, un lucru este sigur: campingul este mai popular ca niciodată. Dar poți lua și câinele cu tine? Cum poți găsi locuri de campare care acceptă câini? Cum se transportă câinele în rulotă și unde doarme patrupedul în cort? Află tot ce trebuie să știi despre campingul cu un câine.
7 min

Câinele la munte – sfaturi utile pentru drumeții

Aproape orice câine adult și sănătos te poate însoți într-o drumeție. Dar patrupedul ar trebui să aibă mai multă experiență pentru a putea aborda drumeții mai lungi. Așa că dacă planifici o excursie de o zi, ar trebui să fi făcut în prealabil câteva drumeții mai scurte în zonă cu blănosul. În plus, drumețiile sunt posibile doar într-o măsură limitată cu următorii câini:
2 min

Transportul unui câine cu avionul: reguli și sfaturi utile

Fie că te muți în altă țară sau mergi într-un concediu mai lung într-o țară îndepărtată, câteodată nu ai cum să eviți transportul animalului de companie cu avionul. Un zbor înseamnă mereu stres pentru un animal, pentru că el trebuie să se obișnuiască cu un mediu nou și un climat necunoscut. Prin urmare, riscurile nu trebuie subestimate! Dar cu pregătirile corecte poți transporta un câine cu avionul în condiții suportabile pentru acesta.
9 min

Socializarea puilor de câine: ce înseamnă și cum se desfășoară?

Un pui de câine se mută în noua sa casă la vârsta de aproximativ opt săptămâni. El se află în mijlocul fazei de socializare în acest moment. Acum depinde de tine să ghidezi tânărul câine pe drumul său spre a deveni un adult relaxat și atent. Dar cum se face asta corect? În acest articol am făcut un sumar al celor mai importante aspecte despre acest subiect.

8 min

Vaccinarea câinelui

Nici nu se pune problema – vaccinarea câinelui protejează viața acestuia de boli infecțioase fatale. Dar ce vaccinuri ar trebui să aibă câinele? Ce se ascunde în spatele imunizării de bază a cățelului și cât de des trebuie făcut un rapel pentru a proteja câinele pentru restul vieții sale?
6 min

Dezvoltarea cățeilor și până la ce vârstă cresc câinii

Fiecare cățel trece prin numeroase etape de dezvoltare ce conduc spre maturizarea acestuia. Depinde de rasă până la ce vârsta cresc câinii și cât de repede trec peste aceste faze de creștere. Află din zooplus Ghid care sunt cele mai importante lucruri pentru dezvoltarea cățeilor în câini încrezători și relaxați.

Cele mai utile articole
Câini Sănătatea și îngrijirea câinilor

Perioada de călduri la cățele

Perioada de călduri la cățele este perfect normală. Totuși, comportamentul ciudat al cățelei, petele enervante de pe noul covor sau frica de o sarcină nedorită sunt motive de îngrijorare pentru mulți proprietari de câini. Din acest articol, poți afla ce ar trebui să știi despre zilele de ciclu la cățele și cum puteți trece împreună peste ele fără stres
Câini Creșterea câinilor

Dragostea de câine: 10 semne că te iubește

Mă iubește câinele meu? Atunci când iubim pe cineva, vrem să știm dacă ne sunt împărtășite sentimentele. Vrem să putem să citim semnele prin care patrupezii ne arată că țin la noi la fel de mult cum ținem și noi la ei. Însă câinii au metode diferite față de oameni prin care își arăta dragostea. Ei nu pot spune „Te iubesc” în cuvinte. Dar ce înseamnă, de fapt, dragostea de câine? E mai ușor decât crezi să recunoști semnele afecțiunii lor. Pentru că fiecare avem abilitatea ascunsă de a înțelege limbajul iubiților noștri patrupezi.
Câini Rase de câini

Labrador Retriever

Ușor de dresat, prietenos cu oamenii și puternic: Câinii din rasa Labrador Retriever sunt de talie medie. Labradorul este considerat câinele de familie ideal, dar, în același timp, este un animal care are nevoie de multă stimulare fizică și mentală.
Ultimele articole
Câini Rase de câini

Carolina Dog

Carolina dog este originar din SUA. Trăiește atât pe lângă oameni, cât și în sălbăticie, în mlaștinile din Carolina de Sud. Alte denumiri alternative pentru această rasă sunt: American Dingo, Dixie Dingo, North American Native Dog, Indian’s Dog, Indian’s Dog, Yellow Dog și (Old) Yeller.
Câini Rase de câini

Huntaway

Wenn der Neuseeländische Huntaway arbeitet, hört man es kilometerweit: Denn der Farmerhund treibt Viehherden mit lautem Gebell in die richtige Richtung.  Was diese besonderen Hunde noch ausmacht, erfahren Sie in unserem Rasseporträt.

Ghidul zooplus oferă sfaturi despre cum trebuie să te porți cu câinele și care este cel mai potrivit tip de dresaj pentru fiecare rasă în parte. Cum poți corecta comportamentul câinelui tău într-un mod pozitiv prin joacă? Ce nu poate lipsi din eduația puilor de câine sau a câinilor în creștere și adulți?  Cum e cel mai bine să reacționezi la comportamentul agresiv al câinelui, cum ar fi lătratul, mârâitul sau mușcatul?

Aici vei găsi sfaturi despre sănătatea și îngrijirea animalului. De asemenea, și informații despre primele semne și simptome ale bolilor comune și ce poți face pentru a îl proteja împotriva paraziților. Vom aborda subiecte precum reproducerea, dar și îngrijirea. Cât de des are trebui să-i fac baie câinelui, sa-l periez sau să-l tund? Îngrijirea câinelui include, de asemenea, și sfaturi de nutriție, despre hrana obișnuită a patrupedului și dietele specifice în caz de supraponderabilitate, intoleranță și alergii sau boli.

Nici subiectul călătorie și transport nu este ignorat. Cu cât timp înainte trebuie să planifici o călătorie în funcție de mijlocul de transport ales: mașină, tren, autobuz, avion? Ce mărime și greutate trebuie să aibă câinele pentru a putea călători împreună în cabină?

Bineînțeles că îți vom oferi răspunsuri și la întrebările importante de zi cu zi, cum ar fi jocurile și sportul. De cât de multă mișcare are nevoie prietenul tău patruped, ce activități preferă fiecare rasă în parte și care sunt cele mai noi idei și jucării? Ce lese sunt potrivite pentru jogging-ul cu câinii? De ce nu vrea câinele să se joace cu alți câini? Ce poți face dacă prietenului tău patruped îi este frică de alți câini? Cum se calculează vârsta câinelui în ani omenești?